Продължаваме Промяната дава възможност на нови медицински лица да станат част от

...
Продължаваме Промяната дава възможност на нови медицински лица да станат част от
Коментари Харесай

Здравмата система иска здрава работа – интервю Д-р Росен Георгиев

Продължаваме Промяната дава опция на нови медицински лица да станат част от групировката. 

Това е чудесна опция, познавайки чудесно здравеопазването от вътрешната страна и ще работят интензивно в посока възстановяване на неговото качество. 

Една от изненадите е Д-р Росен Георгиев, който е претендент за народен представител от 24 МИР в София. 

Д-р Георгиев счита, че е нужна активна работа за реализиране на нулева корупция в опазването на здравето в страната. Като първата част за постигането на това е залагането на електронно опазване на здравето. Тези старания ще оказват помощ за средства, които да бъдат ориентирани в посока на нарастване на пенсиите, почтено заплащане на медиците и откриване на достатъчно места в детските градини.

Здравеопазването е изключително значимо за страната, тъй че е нужна дейна работа за неговото възстановяване. Постигането на нулева корупция в опазването на здравето, деен надзор и преустановяване на порочните практики при
разноските за здравеопазване ще са измежду целите на Продължаваме Промяната. Необходимо е още и понижаване на директните заплащания от страна на пациентите за здравни услуги, което ще наложи работа ръка за ръка с НЗОК.

Д-р Георгиев пази нуждата от ясни и качествени финансови показатели при управлението на лечебни заведения. Нужен е и надзор над публичните поръчки. Нужно е и оптимално съответствие сред най-ниското и най-високото възнаграждение в лечебните заведения.

Важна услуга, която би трябвало да бъде осигурнена на българския народ е бърз достъп (60 минути) до качествени здравни услуги из страната. За задачата ще се работи за осигуряване на нужната техника (линейки, хеликоптери), парамедици и телемедицина. В дребните населени места необходимостта от здравна помощ е не по-малка, в сравнение с в огромните градове, Политическа партия осъзнава нуждата от квалифицирани лекари с висококачествена апарaтура да работят из цялата страна.

Още една значима смяна е предвидимост и резистентност на бюджета за лекарствени артикули – осъществяване на централни търгове, разделяне на функционалностите на доставка, предпазване и логистика и безспорна бистрота при всички тези процедури.

Развитието на доболничната помощ ще е различен приоритет за доктор Росен Георгиев и Политическа партия. Профилактика, скрининг, лекуване на всеобщи болести, въвеждане на качествени и налични стратегии за предварителна защита и ранна диагностика са от значително значение, с цел да се обезпечи едно същински положително опазване на здравето, каквото заслужава българският народ.

Приоритетно внимание ще бъде обърнато на разгръщането на детското опазване на здравето.

Още нещо, което ще промени и усъвършенства доста българското опазване на здравето е електронното здравеопазване и въвеждането на единна интегрирaна система и здравно досие.

Д-р Георгиев дава обещание да работи за обезпечаването на дълготрайни здравни грижи и създаване на подкрепяща среда за хората с увреждания и уязвимите групи от популацията. Друг значим аспект, който набелязва, е провеждането на интензивна акция за информиране на следствията от преболедуване на COVID-19 за взимане на осведомено решение за имунизация (без тя да бъде задължителна – въпреки всичко всеки жител на България би трябвало да има право на персонален избор).

Купуването и продоването на гласове е закононарушение!

 

*публикация

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР